Menu

Dårhuset – kapitel 6 – socialdemokraterna

Socialdemokraterna

”Jag ska be att få sjunga en sång som kritiserar samhället…

Här i Sverige är politikerna inte kloka
för de har ingenting i sina huvuden
jag ska nu beskriva
på ett jätteintelligent sätt
vad det är för fel på de jävlarna

Ingvar Carlsson, han är inte klok
Bengt Westerberg är heller inte klok
vad Werner inte är, det kan ni kanske gissa
och de andra, de är samma idioter”

Eddie Meduza – Dom e kueksuegere

Den Werner som omnämns är Lars Werner, före detta ordförande för VPK, vars alkoholproblem var välbekant för allmänheten. Andra samhällsbetraktelser utav Eddie Meduza inkluderar dessa sånger:

”Olof Palme var en idiot”

”Mera kärnkraft”

”Göran Persson i mitt r**hål”

OK, man skulle kunna spendera mycken tid med att framlägga bevis i sak varför den politik socialdemokraterna håller kär är felaktig och hur deras partistruktur och världsåskådning är rent totalitär. Dessvärre kommer jag inte utforska detta i denna bok, utan nöjer mig med att citera ovannämnda argument av Eddie Meduza. Ibland förbluffas jag av hans förmåga att sammanfatta komplicerad politisk diskurs i ett begränsat antal ord, vars beskaffenhet innehåller allt man behöver säga om det parti som styrt Sverige under större delen av det gångna seklet.

För de som är intresserade av att lära sig mer om en av socialdemokraternas största skandaler, slå upp IB-affären, den politiska åsiktsregistrering som medförde att hundratusentals svenskar hamnade i statliga arkiv, vilket ledde till svartlistning på arbetsmarknaden. Folket i Bild/Kulturfront och Dennis Töllborg har täckt detta område tämligen väl. Med detta avklarat, nu till nästa kapitel.

| | | 10 december, 2014 08:39
© 2020 Dårhuset
myBook v1.2 powered by WordPress